A kávé díszítés új korszaka

Az elmúlt pár évben egyre nagyobb divat lett különféle kávék díszítése. Míg a hosszú kávékat és latte-kat a szakemberek tejszínhabbal, különféle cukorkákkal és szirupokkal díszítik, addig a cappucino-k esetében megjelent egy új fajta díszítés. Tulajdonképpen a szakemberek nem használnak semmi féle plusz díszítő anyagot, csak magát a tejet és a tejhabot. A tálalás lényege, hogy a kávé habját használják fel arra, hogy szebbnél szebb formákat alakítsanak ki a kávé tetején. Mára már különféle tanfolyamok is vannak a technika elsajátítása érdekében, hiszen ki ne szeretne egy olyan kávét inni, amelynek a tetején egy virág, vagy éppen egy felhő van. A technika lényege a tej és a tejszín kiöntésében rejlik, amelynek az eredményeképpen különféle alakzatokat tudunk rajzolni. Biztos kéz és megfelelő tapasztalat kell ahhoz, hogy ilyen díszítési technikákkal dolgozzunk, ugyanis nagyon gyorsan kell dolgozni. Nem csak azért, hogy a felszolgálandó kávé ne hűljön ki, hanem azért is, mert hiba mentesen kell magát a tejet is bele önteni a kávéba.