Így zajlik a bölcsességfog műtét

Így zajlik a bölcsességfog műtét

A bölcsességfogak jellemzően a serdülőkorban bújnak ki a fogínyből, de természetesen vannak kivételes esetek is, amikor a megjelenésük egészen felnőttkorig várat magára. Sajnos azonban nem mindig egyszerű a dolog, ugyanis az a szerencsétlen helyzet is fennállhat, hogy a bölcsességfogak nem tudnak átjutni a fogínyen. Ilyenkor szüksége lehet egy szakavatott közreműködésére, aki el tudja végezni a szükséges szájsebészeti beavatkozást.

Érzéstelenítés, fogíny metszés

Amennyiben a felkeresett szájsebészet Győr városában van, akkor szinte biztos, hogy az ott praktizáló doktoroknak megvan a kellő szaktudásuk és a tapasztalatuk ahhoz, hogy megcsinálják a bölcsességfogakkal kapcsolatos fogászati kezeléseket. Mint, ahogy egy sima foghúzás, fogtömés előtt, a bölcsességfog műtétet megelőzően is elkészítik a szükséges röntgenfelvételeket, melyek alapján precízen meg tudják tervezni a beavatkozás részleteit. A teljes fájdalommentesség érdekében beadják az érzéstelenítő injekciót, azt követően pedig egy apró metszést hajtanak végre a fogínyen, hogy a bölcsességfog szabad utat kaphasson. Adott esetben a műtét itt még nem befejeződik be, ha ugyanis rendellenesen áll a fog, netán túl kevés hely van a fogsorban, akkor a szakemberek a páciensek beleegyezésével a fogeltávolítás mellett döntenek.

Fertőtlenítés, fogíny összevarrás

Miután kihúzásra került a bölcsességfog, gondosan fertőtleníteni kell a környező területet, illetve ki kell tisztítani a fog helyét, hogy a baktériumok ne tudjanak elszaporodni. A szájsebészeti műtét utolsó lépése a fogíny összevarrása, ami általában csak néhány öltést jelent. A varratkiszedés mindig egy másik alkalommal történik, nagyjából a fogászati beavatkozástól számított 7-10 nap elteltével, miután a fogínyen okozott seb már szépen begyógyult.