Spóroljon a környezetbarát hűtési és fűtési megoldásokkal

windex klíma

A megújuló energiát használó hőszivattyúknak nem csupán környezetvédelmi, hanem fenntarthatósági és gazdasági előnyei vannak például a széles körben elterjedt gázfűtéssel szemben, ezért nem véletlen, hogy egyre népszerűbbnek számítanak Magyarországon is. A jelenlegi energiahelyzet következtében az irántuk való érdeklődés ráadásul nagyobb, mint valaha.

Egy Windex hőszivattyú például már középtávon megtérülő befektetésnek számít már önmagában is, azonban egy napelemes rendszerrel kiegészítve a fűtési költségek gyakorlatilag akár nullára is csökkenthetőek.

Ennek köszönhetően a hőszivattyús megoldásokat választani nem csupán új épületekbe éri meg, hanem a már meglévő, de elavult vagy javításra szoruló rendszerek leváltására is tökéletes.

Hőszivattyús fűtés esetén ráadásul nincs szükség kéményre sem, ahogyan természetesen gázszivárgástól sem kell tartani. A „titok”, hogy az eszköz nem függ fosszilis tüzelőanyagoktól, hanem a környezetből (például a levegőből vagy a talajból) származó ingyenes hőt használja fel a fűtéshez vagy a hűtéshez. A hőszivattyú működési elvét legkönnyebben talán úgy lehet elmagyarázni, hogy egy fordított hűtőszekrényhez hasonlít.

A hűtőszekrény belseje ugyanis úgy hűl le, hogy a belső teréből a külső környezetbe szivattyúzza a hőt.

Ezzel szemben a hőszivattyú éppen fordítva működik, hiszen a környezetből származó hőenergiát juttatja el a benne található hőhordozó közeghez, ahol az elpárolog. Ezt a lehűtött gőzt ezt követően összenyomja egy kompresszor, és az így keletkező energiát a fűtési rendszer vizébe juttatja. A hőhordozó közeg cseppfolyóssá válik, majd a teljes folyamat újrakezdődik.

A különböző alaptípusok leginkább abban térnek el, hogy honnan nyerik az energiát. A talaj-víz hőszivattyú, más néven geotermikus hőszivattyú a talajból nyeri ki a hőenergiát. A levegő-víz hőszivattyúk a környezeti levegőt használják fel, míg a víz-víz hőszivattyúk a talajvizet.

Cégünk, az Ódor Klíma az utóbbi években nyitott a környezetbarát és olcsón fenntartható technológiák felé is, ezért szövetségre léptünk a hőszivattyús megoldások szakértőjével, a Windex Grouppal. Együttműködésünknek köszönhetően az olasz cég számos terméke, például Windex klíma, hőleadó, fan-coil és folyadékhűtő is kínálatunk részét képezi.
Amennyiben szeretne többet megtudni rólunk, illetve termékeinkről, keresse fel közösségi médiás profilunkat is, ahol a legújabb akcióinkról is első kézből értesülhet. Felmerülő kérdéseire természetesen szakértő munkatársaink is készséggel válaszolnak.